maanantai 7. syyskuuta 2015

Maajoukkueen ensimmäinen leiri

Maajoukkue kokoontui ensimmäisen kerran karsintojen jälkeen 7-9.8. Vierumäellä. Leirillä oli koko joukkueen ja valmentajien lisäksi myös projektin ulkomaalainen valmentaja, Mark Coleman. Mark valmentaa päätoimisesti Morehead state universityn cheerjoukkueita.


Leirin tavoitteena oli kartoittaa karsinnoissa kasatun joukkueen taidot. Me joukkueen valmentajat olimme suunnitelleet projektia lähes vuoden, siitä lähtien kun meidät valittiin toteuttamaan ensimmäistä koottua cheermaajoukkuetta vuoden 2007 jälkeen. Kesällä ensimmäisen leirin lähestyessä alkoi hieman jännittämään mitä leiri toisi tullessaan. Pystyisimmekö niihin taitoihin joita olimme valmentajien kanssa suunnitelleen? Edellisestä tapaamisesta oli kuitenkin kulunut jo useampi kuukausi ja karsinnoissa emme kovin paljon ehtineet keskustella valittujen urheilijoiden kanssa. Urheilijat olivat harjoitelleet kesän aikana tiettyjä taitoja ensimmäistä leiriä silmällä pitäen. Ensimmäinen leiri tulisi siis olemaan todellinen mittari sille mihin suuntaan maajoukkueen projekti lähtisi etenemään ja mitä taitoja meillä olisi mahdollisuus tavoitella ensi kevään MM-kilpailuihin.



Leiri lähti perjantaina vauhdilla käyntiin ja urheiljoista näki, että tavoitteet tulevat olemaan korkealla. Vaikka joukkueessa on urheilijoita kolmesta eri seurasta urheilijat tulivat heti hyvin toimeen keskenään ja treenitahti ja motivaatio oli kova. Viikonlopun aikana kartoitimme urheilijoiden yksilötaitoja ja osaamista akrobatiassa sekä rooleja stunteissa ja pyramideissa. Kokeilimme stunttisarjoja mitä ryhmät alkaisivat harjoittelemaan, kävimme läpi ideoita pyramideihin sekä tämän hetkiset taidot heitoissa. Sunnuntaina joukkue äänesti itselleen kapteeniksi Vivekan ja varakapteeneiksi Kristan ja Inan. Joukkue keskusteli yhdessä tavoitteista ja asetti ne korkealle, kaikilla on halua menestyä ja tehdä kovasti töitä sen eteen! Sunnuntain viimeisissä harjoituksissa harjoittelimme joukkueen ensimmäistä esiintymistä, mikä tulee olemaan syyskisoissa.



Yhteenvetona viikonlopusta jäi mieleen joukkueen yhtenäisyys, miten nopeasti joukkue sulautui yhteen jo ensimmäisen leirin aikana. Joukkueen taidot, jotka jopa ylittivät valmentajien odotukset Sekä urheilijoiden asenne treenaamiseen. Meillä on kasassa huikea maajoukkue!


Jokainen matka alkaa ensimmäisestä askeleesta ja nyt se on otettu, joukkueena! Tällä joukkueella on mahdollisuudet korkealle!

Terveisin
Jarkko, Mija, Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti